Firts posibility to start an internship is July 2021 or September 2021

Internship for a product designer
Studio Bas Sala/Smart Rain Barrel, Rotterdam (NL)

For our design studio we are looking for open-minded creative people who love to design and to make. Studio Bas Sala is a small interdisciplinary design studio in Rotterdam. We design and make products, objects, and (interactive) installations. We focus on designs to help reduce the impact of climate change. The next months we will be working on circular product concepts and products. Our smart rain barrel (www.slimmeregenton.nl) is an example of one of those products.
Our team is a mixture of creative people and technicians. We are creative driven. This means that the technique is supportive to the design and look and feel of the products.


This we expect from you :
- You like both computer and practical work and have experience with building products, furniture, models;
-You work independently;
-You have knowledge of at least one 3D design programme;
-You study product design / industrial design / furniture design / interior design, or similiar.


What we offer:
-A dynamic internship;
-Insights into our many and varied projects;
-An allowance of € 150.- per month.*


Studio Bas Sala is located in the city center of Rotterdam. Our production facility is located in the harbour area in Rotterdam-Zuid
On www.bassala.com and www.slimmeregenton.nl you will find some more information about the studio and our work.


Are you interested? Send your C.V, portfolio, a motivation and the desired starting date by mail to:
internship@bassala.com


We look forward to receiving your application!
Studio Bas Sala


* In addition there is often the possibility of an Erasmus scholarship through your university.

SlimmeRegenton_StudioBasSala klein.jpg
WLP 2018-6.jpg

Voor ons team zijn zijn we op zoek naar een stagiaire product ontwerp.

Studio Bas Sala en de Slimme Regenton

Studio Bas Sala is een klein interdisciplinair ontwerpbureau in Rotterdam.

We ontwerpen en ontwikkelen innovatieve producten. Interactiviteit en ontwerpend onderzoek spelen een belangrijke rol in ons werk. We werken momenteel aan het circulair maken van onze Slimme Regenton.

 

De aanleiding:

Door de klimaatverandering neemt het aantal intensieve buien toe. In de zomer zijn er langere perioden van droogte. Wij hebben naar aanleiding van deze thematiek een slimme regenton ontwikkeld. Niet zomaar een ton maar een bijzonder object voor de tuin of de publieke ruimte. Het IOT systeem is gekoppeld aan het weerbericht. De ton leegt zichzelf voordat er een hoosbui komt. Zo kan de regen gebufferd worden als ze valt. Dit is een hedendaagse manier van omgaan met regenwater en de productvormgeving sluit hierop aan. (zie website www.slimmeregenton.nl)

 

De circulaire slimme regenton.

De komende periode werken aan een 100% circulaire slimme regenton. We doen dit samen met bewoners en professionals.

Wij sturen het samenwerkingsproces aan en zorgen voor het ontwerp. Andere partijen produceren de ton en organiseren allerlei activiteiten rond de Slimme Regenton. De keten start bij bewoners. Zij verzamelen plastic, leveren dit in en krijgen uiteindelijk een circulaire slimme regenton, gemaakt van hun eigen plastic. Wij houden ons bezig met ontwerpvragen als uitstraling, materiaalsamenstelling, vormgeving etc. Maar we testen en ontwikkelen ook de productketen. Hoe werkt het inzamelen? Hoe wordt dit materieel vervolgens tot het juiste halffabricaat gemaakt ? Wat doen we met de reststromen ? En hoe wordt het product uiteindelijk geplaatst bij de mensen thuis of in de publieke ruimte? Jij bent onderdeel van het ontwerpteam en ontwerpt en onderzoekt mee aan al deze facetten. Het hele traject wordt gevolgd en gedocumenteerd door Museum Rotterdam. Zij hebben in het museum een presentatie die telkens geupdate wordt met onze ervaringen en inzichten.

 

Wat verwachten we van je:

 • Je studeert aan een academie/universiteit product design (We bieden geen stageplekken aan IPO studenten aan);

 • Je hebt ervaring met het ontwerpen en vormgeven van producten, voor jou is een ontwerp veel meer dan een concept. Het is een uitgewerkt doordacht vormgegeven product waarbij het concept slechts het startpunt van het ontwerpproces is;

 • Je hebt je eerder verdiept in productieprocessen gericht op circulariteit;

 • Je beheerst minimaal één 3d software pakket;

 • Je beheerst het Nederlands zowel in schrift als spraak;

   

Wat bieden wij:

 • Een dynamische stage (geen dag is hetzelfde);

 • Een klein maar ervaren team met passie voor het ontwikkelen van innovatieve circulaire producten;

 • Een stagevergoeding van 150 euro p/m. We bieden geen reiskostenvergoeding aan maar je krijgt wel de beschikking over een Studio Bas Sala fiets.

 • Een studio met goed uitgeruste klassieke en digitale werkplaats. We ontwikkelen onze producten door ze te maken, te testen en te verbeteren.

 

Studio Bas Sala is gevestigd in het Zomerhofkwartier in het centrum van Rotterdam. Dit is op loopafstand van het station. We hebben een kantoor, electronica werkplaats, digitale werkplaats met 3d printers en cnc frezen. In de Rotterdamse haven hebben we een tweede pand. Daar worden de grotere objecten gemaakt.

 

Wil je bij ons stage lopen: Stuur je portfolio met een motivatie waarom je bij ons wilt stagelopen naar internship@bassala.com

 

 

Op www.bassala.com vind je meer informatie over Studio Bas Sala en de

werkzaamheden.

Op www.slimmeregenton.nl vind je info over het project Slimme Regenton.

Studio_Bas_Sala_Slimme_Regenton_Diamant_