top of page

Big Data Furniture

Big Data Furniture

Big Data Furniture

Interactief, slim meubilair, dat sensordata genereert en analyseert van de gebruiker.

 

Het Big Data meubilair scant de omgeving en communiceert met gebruikers door kleuren te wijzigen op basis van de gedetecteerde beweging en de ruimtelijke invloeden. Via twitter communiceert het meubel met opdrachten en aanwijzingen.

Naast deze collectieve interactiviteit houdt het meubilair zich bezig met gebruikers op een meer individueel niveau, door er 'mee in contact te treden'.

 

De gegenereerde patronen van beweging, gedrag en omgevingsgegevens worden opgeslagen en gevisualiseerd in een online database. Studio Bas Sala zal de gegevens gebruiken om de ervaring van de gebruikers te verbeteren en te sturen. Maar het praat ook terug via Twitter en maakt verbinding met andere slimme producten in dezelfde ruimte/huis om hen tot een persoonlijker gedrag te beïnvloeden.

 

Traditieproducten in onze privéwoningen staan aan de vooravond van een fundamentele verandering. Bijna alle producten worden slim. Ze krijgen een interactieve laag en kunnen zich tijdens hun leven aanpassen en verbeteren door over te schakelen naar de gewoonten en voorkeuren van de gebruiker. In de nabije toekomst is het mogelijk dat objecten zonder stroom contact kunnen maken met de buitenwereld door netwerken zoals Lora. Een enkele kleine batterij is voldoende om jaren online te zijn.

 

Al deze producten genereren gegevens. De gegevens worden gebruikt voor een breed scala aan doelen. Het verbeteren van de ervaring en het krijgen van regelmatige veiligheidsupdates zijn twee van de meest voor de hand liggende. Maar wat gebeurt er als steeds meer producten in uw privéleven slim worden? Wat zal er gebeuren als bijna alle producten en objecten slim zijn? Van het schilderij aan de muur tot de stoel waar je op zit.

 

Ontwerpers moeten meer betrokken raken bij het debat rond big data versus privacy: welke gegevens moeten worden verzameld? Van wie zijn deze gegevens? Is het eigendom van een bedrijf, de overheid of van ons allemaal? Welke rechten hebt u als gebruiker en welke rechten heeft een ontwerper om gegevens te registreren en op te slaan?

 

De meubelen van Studio Bas Sala zijn bedoeld om een ​​gezonde discussie over deze vragen en meer te stimuleren

 

Preview Big Data furniture

Big Data Furniture Detail

Big Data Furniture tijdens Dutch Design Week 2016 by Bright.nl 

bottom of page